TKK . Arkkitehtiosasto . arkit . kurssit . A-9.1173
 ARKITADT
takaisin 

PIIRUSTUSTASOT (LAYERS)

Piirustustasoja käytetään tiedon hakemiseen ja suodattamiseen, tulostuksen hallintaan sekä piirustuksen graafiseen hallintaan. Suunnitteluprojektissa piirustustasot ovat yksi keino yhtenäistää projektiosapuolelta toiselle siirrettävää tietoa.

Suomessa yleisimmin käytössä olevat arkkitehtisuunnittelun piirustustasojärjestelmät ovat Talo80 ja Talo90, joista löydät lisätietoa rakennustietokorteista

  • RT 15-10599 CAD-kuvatasot, yleinen rakenne
  • RT 15-10600 CAD-kuvatasot arkkitehtisuunnittelussa

Tuotemalli pohjaisessa suunnittelussa tasojen merkitys on pienentynyt. Vanhat Talo80- ja Talo90-järjestelmät eivät sellaisenaan ole kaikiltaosin soveltuvia tuotemallisuunnitteluun. Uusi Talo2000-tasojärjestelmä julkaistaan keväällä 2004.

sekä Arkkitehdin tiedonhallinta -kurssin sivuilta ks.arkit.net -> kurssit -> Arkkitehdin tiedonhallinta

PIIRUSTUSTASOJEN JA -TASOYHDISTELMIEN LUOMINEN JA NIMEÄMINEN

Layer Properties -painikevalikon Layers Manager -painikkeesta avautuvassa Layer Manager -valintataulussa voidaan hallita piirustustasojen ominaisuuksia mallinnus- ja tulostustilassa (Model space / Paper space)

Filter Group ja User Group -painikkeilla voidaan piirustustasoyhdistelmiä tallentaa. Ryhmien (Group) avulla voidaan hallita tasojen näkyvyyttä ja ominaisuuksia tehokkaasti.

Erikoistasot

  • 0-taso, objekti saa ominaisuutensa sen sijaintitasolta
  • Insertiotaso, jäädyttämällä (freeze) insertiotaso, kaikki tasolla olevat objektit häviävät näkyvistä riippumatta niiden sisäisistä tasoista (esim. autocadin blokit ja viitepiirustukset)
  • DEFPOINTS-taso, ei tulostu.

Aiheesta lisää

Adt help -> Setting Up the Enviroment/Drawing Management/Layer Management

 


Google

© ARKITACAD 2004
Tämä materiaali on tehty arkkitehdin tietotekniikan opiskelua varten. Materiaalin osittainenkin kopioiminen sekä kaupallinen käyttö missään tunnetussa muodossa, digitaalisesti tai paperilla, on kielletty ilman tekijän lupaa.

Päivitetty 15.5.2004 Marko Rajala